Pengikut

Khamis, Jun 16, 2011

NURGAJIR NOOR : Pelukis Kaligrafi Kebanggaan Kunak

Nurgajir Noor atau sinonim dengan panggilan 'Gajir' sahaja bagi kebanyakkan rakan yang mengenalinya, kini suda boleh meniti bibit kejayaan dalam industri seni lukis dan kaligrafi tanah air yang diceburinya dan tidak mustahil sedikit waktu lagi mungkin beliau akan sebaris dengan nama-nama besar dalam industri ini.

Siapa sangka anak jati kelahiran Kg. Pangkalan Kunak yang lahir pada 13hb May 1982 ini, sememangnya satu permata yang amat membanggakan warga Kunak dengan hasil-hasil lukisan yang berteraskan seni kaligrafi islam yang memukau ribuan penggemar seni ini di negara kita.

Melihat kepada konsep yang diterapkan oleh beliau dalam penghasilan karya seninya, tidak mustahil akan menarik lebih ramai lagi golongan-golongan anak muda di luar sana agar lebih menghargai seni islam ini yang dianggap oleh sesetengah pihak sebagai kurang mendapat sambutan dari segi komersial dan buktinya kini kemana sahaja beliau membuat pameran di seluruh negara sambuatan dari pelbagai lapisan masyarat amat memberansangkan.

Semoga dengan kejayaan beliau ini akan memberi semangt kepada kita khususnya anak-anak muda di Kunak agar dapat menyedarkan kita agar lebih beruasaha dalam apa bidang sekalipun yang kita ceburi sehingga membuahkan hasil yang diimpikan.

Dipihak saya semoga saudara Nurgajir dapat meneruskan usaha murni beliau dan mendapat keberkatan dari-Nya.


Antara hasil karya beliau


Petikan dari Akbhar Sinar Harian keluaran Feb. 2011

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hanya pengulas/pengomen yang berdaftar dan menyatakan nama sahaja yang akan dibenarkan mengulas/mengomen di ruangan ini dan semua ulasan adalah tanggungjawab si pengulas sendiri, pihak blog adalah tidak bertanggujawab sama sekali..

Related Posts with Thumbnails