Pengikut

Selasa, September 28, 2010

Ikan Talang - Talang Kering


Ikan Talang-talang yang dikeringkan boleh Memakan masa 2 ke 4 minggu untk dikeringkan bergantung kepada cuaca, disamping para pengusaha juga harus mahir dalam proses pengeringan dan pengawetannya kerana dikuatiri ulat dan kulat senang membiak jika kadar kelembapannya tidak di kawal.

Permintaan produk ikan kering yang bersaiz besar ni sememangnya amat menggalakkan terutama penggemar-penggemar dari Singapura, Hong Kong, Taiwan dan Negara Brunei.

Foto : Kampung nelayan Pangkalan Daerah Kunak, Sabah September 2010

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Hanya pengulas/pengomen yang berdaftar dan menyatakan nama sahaja yang akan dibenarkan mengulas/mengomen di ruangan ini dan semua ulasan adalah tanggungjawab si pengulas sendiri, pihak blog adalah tidak bertanggujawab sama sekali..

Related Posts with Thumbnails