Pengikut

Selasa, Ogos 23, 2011

Asrama Putera SMU Kunak Terbakar

Sumber Photo : Andi Ahmad & Ibrahim Tabir


Sebuah blok asrama putera di Sekolah Menengah Ugama (SMU) Kunak musnah dalam satu kebakaran awal pagi tadi. (23/8/2011) .


Saksi-saksi kejadian melaporkan, api mula kelihatan pada 12.35 pagi manakala pihak Bomba yang datang dengan dua buah Jentera pemadam api telah sampai 15 minit kemudian bagi mengawal keadaan.


Seorang saksi juga berkata, hujan yang datang secara tiba-tiba telah turut mengurangkan api dari terus marak selepas sahaja kumpulan pelajar SMU Kunak yang juga mangsa kejadian melaungkan Azan.


Mujur tiada kemalangan jiwa dalam kejadian tersebut walaupun dikhabarkan kesemua mangsa gagal menyelamatkan barang-barang beharga atau peribadi mereka melainkan pakaian yang ada pada mereka sendiri tak kala seminggu dari sekarang satu Syawal bakal tiba.


Walaubagaimanapun punca kejadian masih dalam siasatan dan bantuan dari segenap lapisan masyarakat kini amat di perlukan.

1 ulasan:

Hanya pengulas/pengomen yang berdaftar dan menyatakan nama sahaja yang akan dibenarkan mengulas/mengomen di ruangan ini dan semua ulasan adalah tanggungjawab si pengulas sendiri, pihak blog adalah tidak bertanggujawab sama sekali..

Related Posts with Thumbnails