Pengikut

Sabtu, Jun 07, 2014

GIANT CROC SHOT IN MOSTYN - 1969


Seekor buaya gergasi sepanjang 16 kaki yang ditemui oleh pihak pengurusan ladang BAL Mostyn di sebuah tasik disini, akhirnya tewas di tangan Mr. Bill Tully seorang pengurus ladang pada waktu itu dengan menggunakan senjata api milik beliau.


Selepas kejadian tersebut maka secara kebetulan pula kawasan pantai timur sabah telah mengalami fenomena banjir teruk yang berlarutan hingga berminggu-minggu di sesebuah kawasan tertentu, yang mana menurut kebanyakkan masyarakat setempat percaya bahawa malapetaka yang menimpa ini adalah disebabkan oleh pembunuhan buaya putih gergasi ini.


Kini tengkorak buaya tersebut telah dijadikan bahan pameran di sebuah rumah club yang berhadapan dengan Tasik Impian Mostyn, bagi mengenang kewujudan makluk pra-sejarah ini yang pernah menghuni bumi Kunak suatu ketika dahulu.

Kredit to : Eddy Sophian Pulle

1 ulasan:

Hanya pengulas/pengomen yang berdaftar dan menyatakan nama sahaja yang akan dibenarkan mengulas/mengomen di ruangan ini dan semua ulasan adalah tanggungjawab si pengulas sendiri, pihak blog adalah tidak bertanggujawab sama sekali..

Related Posts with Thumbnails